Starte ditt eget kunstgalleri

kunstgalleri

For mange er det en stor drøm å starte sitt eget kunstgalleri. Det er en del ting som må være i orden for at du skal kunne starte ditt eget kunstgalleri. I denne artikkelen vil du få et bedre innblikk i dette.

Lær av andres feil

Et program som gir deg et godt innblikk i hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre kan være godt å se på. Dette programmet er Businessfellen. Dette er et program som vil gi deg god innsikt i hva som er rett og galt. Hvis du har venner og kjente som har erfaring med butikker eller egne bedrifter, så kan det godt være at det er disse du bør snakke med!

Ha et øye for kunst

Det er jo faktisk sånn at for at du skal kunne starte ditt eget kunstgalleri, så må du jo ha et øye for kunst. Så enkelt er det. Eller du må ansatte noen som har greie på kunst, for galleriet skal jo gå rundt! Lager du kanskje din egen kunst? Da kan jo også dette settes på plass i galleriet. Noe som kan være en god idé, er å ta kontakt med kunstskoler i nærområdet for å se om de for eksempel vil ha fremvisninger hos deg gratis. Da kan du få mer oppmerksomhet fra kunstinteresserte mennesker. I tillegg vil du kanskje kunne kjøpe kunst til ditt eget galleri for lavere priser. Det er mange fordeler ved å ha kontakt med din lokale kunstskole. Kanskje de også har lyst til å jobbe for deg?

Ha nok kapital

Det er en rekke kunstgallerier som velger å ha investorer i sitt galleri. Hvis du ønsker å eie ditt eget galleri, men mangler kapital kan det være gunstig å låne 300 000 kr til starten. Det er jo slik at det kommer en rekke kostnader med det å åpne sitt eget kunstgalleri. Det kan komme mange uforutsigbare kostnader, så det å ha litt i baklomma kan absolutt hjelpe på. Det er også en del gallerieiere som velger å kjøpe kunsten og vise den, før de selger den igjen. Dette er en måte å tjene penger på, rett og slett fordi du vil kunne ta mer betalt enn det du selv betalte kunstneren.

Lokale

Noe som mange ikke tenker på, er at de må ha et attraktivt lokale. Dette er jo det som først og fremst skal selge kunsten til dine kunder. Det du burde tenke på, er at du bør ha et lokale som har store vinduer og samtidig er lett å belyse. Dette fører til at når kunstgalleriet ditt er stengt, så er det fortsatt åpent, rett og slett fordi bildene kan sees utenfra. Det er en briljant måte å gjøre ting på, for det betyr at du selger uten å måtte være der. Husk også å ha kontaktinformasjonen din lett tilgjengelig, slik at interesserte enkelt kan få tatt kontakt med deg.

Med denne artikkelen så håper vi at du har fått noen gode tips til hvordan du skal starte ditt eget kunstgalleri. Lykke til på reisen!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*