Slik velger du riktig instrument for deg

instrumenter

Det å spille et instrument er noe mange ønsker å kunne, men hvis man ikke begynte da man var liten, kan det føles litt overveldende å skulle lære det når man har blitt voksen. Og det er i grunnen ikke fordi det er vanskeligere å lære, men fordi vi som voksne er mindre tilbøyelige til ha lyst til å være nybegynnere til noe – med alle de utfordringene dette inneholder. Men med det riktige instrumentet og den riktige motivasjonen, vil dette være innen rekkevidde for de aller fleste, så i denne artikkelen skal du få alt du trenger å vite for å få en god start.

Det finnes mange forskjellige instrumenter å velge mellom, og det er helt klart noen som egner seg bedre som instrumenter for nybegynnere enn andre. I hovedsak er de enkleste instrumentene de som man spille bra alene. Dette er for eksempel gitar, piano eller fiolin. For selv om blåseinstrumenter er veldig fine, er disse mye vanskeligere å lære seg – fordi det man spiller ofte ikke egner seg til å bli spilt helt alene. Under skal vi se på noen av de aller vanligste instrumentene og hvem de passer for, sånn at du enklere kan velge.

Hvilket instrument bør du velge?

  • Gitar – dette er et instrument som egner seg for de aller fleste. Det er noe du kan lære deg selv og det er et instrument der du kan bli god relativt fort, noe som er en stor motivasjon for mange. Dette er et instrument det ikke koster så mye å begynne med, noe som også gjør at det er mer tilgjengelig enn andre instrumenter.
  • Piano – dette er også et instrument som egner seg for de aller fleste, og er noe som det er relativt greit å lære seg selv. Det er et instrument der du kan oppleve forbedring ganske raskt også, noe som mange synes er motiverende. Det er en ganske bratt læringskurve som kan være litt vanskelig å håndtere, men man får igjen for jobben. Dette er det ganske dyrt å begynne med.
  • Fiolin – dette er et instrument som krever relativt mye mer enn det mange andre instrumenter gjør. Du er helt avhengig av en lærer og det er ganske dyrt å komme i gang med det. Men det er et helt nydelig instrument som vil være et bra valg hvis du ønsker deg en skikkelig utfordring. Dette krever litt mer tålmodighet enn de to andre.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*