Legendariske verdensmuseer – Louvre i Paris

Louvre

Louvre er det beste museet i Paris. Det ble opprinnelig bygget i 1793 av Ludvig XIV, men det har siden blitt ombygd og utvidet. Dette gir en lang liste over attraksjoner ved Louvre, men ikke bekymre deg – det er så mange ting å se at du ikke har tid til å klage eller kjede deg!

Hvis du leter etter et sted å bli inspirert eller bare ønsker å flykte fra hverdagen, så er Louvre stedet for deg. Du kan lære om historie og kunst, nyte god mat og lage minner med venner eller familiemedlemmer som også besøker.

Hva gjør Louvre til et spesielt museum?

Louvre er et historisk museum i Paris, Frankrike. Den ble først åpnet 10. januar 1793 og ble opprinnelig bygget som en festning.

Louvre rommer en imponerende mengde kunstverk og gjenstander, som vises med historisk nøyaktighet. Noen av de mest kjente verkene inkluderer Leonardo da Vincis Mona Lisa og Venus de Milo. Museet har også noen konstruksjonsgjenstander som skulpturer av Giambologna, som er en av verdens mest kjente skulptører.

Historien til Louvre går tilbake til middelalderen da det ble brukt som et befestet palass for franske konger og dronninger i Paris, men i dag er det et av Europas største museer med over 8 millioner besøkende per år.

Hvorfor er Mona Lisa der i Louvre

Mona Lisa er det mest kjente maleriet i verden. Det er et av de mest anerkjente maleriene som har vært utstilt i Louvre-museet siden 1818.

Mona Lisa ble funnet i Italia under en ekspedisjon ledet av den franske kongen Frans I. Maleriet fikk navnet sitt fordi det opprinnelig ble identifisert som Monna Lisa Gherardini, en kvinne fra Firenze som giftet seg med Francesco del Giocondo og senere døde i 1542.

Hva er den virkelige historien bak Mona Lisa?

Mona Lisa er et av de mest kjente maleriene i verden. Den har blitt omtalt i lærebøker, filmer og TV-serier. Det er imidlertid ikke mange som vet at det faktisk er to forskjellige malerier av Mona Lisa.

Det var et maleri som ble hentet fra Leonardo da Vincis atelier i 1505, og det var veldig forskjellig fra Mona Lisa vi kjenner i dag. Maleriet hadde ikke noe smil på ansiktet hennes, og noen eksperter tror det kan ha vært et selvportrett av Leonardo. Det er også en tidligere versjon av maleriet som kommer fra Leonardos første skisser under læretiden hos Verrocchio.

Begge disse versjonene av maleriene har ingen bevis for at de ble malt av Leonardo selv, men de anses fortsatt som betydelige nok til å oppbevares på museer rundt om i verden.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*