Få bedre komfort med en kontinentalseng

Kontinentalseng

Når den gamle sengen din har gått ut på dato, kan det være vanskelig å finne ut hvilken seng som skal erstatte den. Det finnes et hav av forskjellige sengemodeller på markedet, og ikke alle er like gode. Av den grunn kan du risikere å, bokstavelig talt, havne i en seng som ikke oppfyller dine egne krav og som du har betalt vesentlig mer for enn strengt tatt nødvendig. Ikke nok med det, men du får også dårligere søvnkvalitet og kan risikere å få diverse ryggplager. Men hvorfor er det da en god idé å investere i en kontinentalseng? Dette skal vi i denne artikkelen se litt nærmere på.

Hva er egentlig en kontinentalseng?

Kontinentalsenger består av 3 seperate deler. I den nederste delen finnes det 2 firkantete bunnplater. Disse kan justeres og sidestilles med en madrass med springfjærer. Den øverste delen av en kontinentalseng består av en tykk madrass. Her er det mulig å justere hvor hard sengen skal være å ligge i. For noen kan det å gå til anskaffelse av en kontinentalseng være en himmelsk soveopplevelse, mens det for andre ikke er den beste løsningen.

Så, hvis det viser seg at du heller burde investert i en seng med ordinær springfjær-madrass, kan dette være til stor irritasjon i flere år fremover. Det er ikke noe som faktisk tilsier at du får bedre søvnkvalitet i kontinentalsenger enn i andre typer senger. Derfor er det viktig at du også sjekker ut informasjon om andre typer senger enn en kontinentalseng før du drar kredittkortet.

Fordeler og ulemper med kontinentalsenger

For å få én stor dobbelseng i stedet for en seng med en sprekk i midten, kan du investere i en slik type mellommadrass. En stor for del med en kontinentalseng er at du får en god innstigningshøyde såvel som utstigningshøyden. Dette er en spesielt gunstig løsning for de som sliter med muskelsmerter eller ryggplager. Dette fordi man slipper å bøye seg for langt ned når man legger seg i sengen. Det samme gjelder når man skal stå opp. En kontinentalseng har også god dybde. På den måten får man plass til hele kroppen i sengen. Og sist, men ikke minst, er jo en kontinentalseng et flott møbel i seg selv som pynter godt opp på soverommet.

Ulemper med kontinentalsenger

Hvis du ikke er typen som oppnår dyp søvn og våkner lett, vil du merke at hvis for eksempel partneren din snur seg ofte i sengen, merkes bevegelsene mer enn hva tilfellet er med en elevasjonsseng eller ordinær springfjærmadrass.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*