Du kan ikke klare deg uten disse kjøkkenmaskinene på kjøkkenet ditt

Kjøkkenmaskiner

Noen kjøkkenmaskiner er viktigere enn andre, spesielt dersom du liker å lage mat fra bunnen. Med de rette kjøkkenmaskinene blir hverdagen litt enklere, og du kan trylle fram herlige middagsretter og bakst.

Det finnes veldig mange kjøkkenmaskiner, men hva du trenger avhenger litt av hvilken type mat du lager. En tradisjonell kjøkkenmaskin er derimot noe alle trenger. Den kan du bruke til å bake eller piske krem. Velg en som både har visp og eltekrok, slik at bakingen går i en fei. Da trenger du bare å forme baksten etterpå. En tradisjonell mikser, eller kjøkkenmaskin, passer til alt fra formkaker til gjærbakst.

Håndmikser

Håndmikseren er en litt mindre versjon av en klassisk kjøkkenmaskin. Med en håndmikser kan du fint lage krem og flytende røre til kaker, vafler og lignende. Disse maskinene er derimot ikke sterke nok til at du kan elte brøddeig med dem. Da trenger du en kraftigere maskin.

Stavmikser

Stavmikseren er heller ikke å forakte. Med den kan du jevne supper og sauser, eller du kan bruke den til å lage smoothies og milkshake. Fordelen med stavmikseren er at den er mer flyttbar enn en blender, og at du kan bruke den i ulike boller og kasseroller. Stavmikseren kan også brukes til å lage hjemmelaget babymat, der du moser vanlig middagsmat til den lille. Uansett hvilken kjøkkenmaskin du skal kjøpe, er det lurt å lese en kjøkkenmaskin test for å finne de beste produktene. Her på Kjøkkenunivers finner du anmeldelse av populære kjøkkenmaskiner og kan enkelt se likhetene og forskjellene mellom dem.

Blender

Hvis du liker smoothie og fruktdrikker, kan det også være lurt å investere i en egen blender til dette formålet. Da kan du selv blande de fruktene du vil ha, og du får en sunn, fersk fruktdrikk som smaker mye bedre enn den juicen du kjøper i butikkene. Smoothie er også perfekt når du vil få barna til å spise mer grønnsaker, for du kan fint tilsette noen grønnsaker i smoothien for å gjøre den ekstra sunn.

Vurder andre maskiner

Det finnes også en rekke andre kjøkkenmaskiner, som for eksempel kaffetraktere, elektriske juicepresser og bakemaskiner, for å nevne noen. Om du trenger dem eller ikke, avhenger av størrelsen på kjøkkenet, og egen smak og behag. Men det du ganske sikkert trenger, er en god vannkoker. Vannkokeren kan brukes til å lage te, rett i koppen, kakao og kaffe.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*